+381 (0) 32 651 710

info@matisan.rs

Dušek od lateksa

1 Novembar 2018 | Matisan dušeci
    

  Dušek od lateksa u Beogradu, Novom sadu i širom Srbije

   Sada je na potražnji i u trendu da biraju stvari napravljene uglavnom od ekoloških materijala. Istovremeno, oni bi trebali biti ultramodern u dizajnu i sigurni za zdravlje. Osim svega ovoga, dušeci sa lateksom dobijaju nagradu za udobnost i korist! Dakle, može se sigurno pripisati kategoriji - ortopediji. Glavna komponenta proizvoda, naravno, lateks. I već, u zavisnosti od modela, dušeci mogu biti podeljeni u tri kategorije: prirodni, sa mešavinom kompozicije i veštačkim. Osim toga, dušeci sa lateksom mogu: bez opruge, odnosno čvrstog bloka. U dušecima sa žičanim jezgrom , lateks se koristi samo kao sloj. Imajte na umu da su ti dušeci mekani, srednji i visoki čvrstoći. U proseku, visina takvih spavanja je od 12 do 22 cm.

  

    Kako dobiti lateks?

   Odmah primećujemo da za proizvodnju ovih dušeka koriste prirodni penasti lateks, koji se dobija od mlevenog soka drveta Hevea. Direktno na drveću Hevea sadrži ogromnu količinu prirodne gume (u daljem tekstu lateks). Sok se proizvodi izuzetno napornim radom: dijagonalni rezovi se izrađuju na drvetu, a zatim potiče bijeli sok. Tečnost koja izlazi iz drveta spada u polukružne kontejnere, slične polovicama kokosa. I sa jednog drveta u jednoj noći možete sakupiti samo 25 ml sokova. Neko će pitati zašto se noć ne može sakupljati popodne? Odgovor je kategoričan i negativan - ne. Na suncu, lateks se veoma brzo stapa, a onda se nešto teško može učiniti.         

    Sastav dušeka u lateksu u procentima

   Za referencu napominjemo da se prirodni lateks prikuplja samo ručno. Pre nego što bude prebačen na bilo koji gotov proizvod, prolazi kroz dugotrajnu filtraciju. 100% prirodni lateks. Ako je takav sastav naznačen, to znači da su za proizvodnju koristili Hevein mlečni sok i njegov deo je više od 85%. Još 15% su specijalni antibakterijski i stabilizujući aditivi. Bez njih nemoguće je napraviti proces penjenja, stabilizacije i vulkanizacije. Miks: se podrazumijeva 20% prirodnog lateksa i 80% sintetičkih komponenti. Nije prirodni lateks. Jasno je da je kompozicija dobijena na neprirodan način.         

    Prednosti dušeka lateksa?

   Ključna prednost je hipoalergičnost i bezopasnost za zdravlje. Zbog sastava materijala, način proizvodnje - u dušeku ne započinje sitne štetočine kao što su bube ili grinje. Osim toga, dušek lateksa je dobro propušta vazduh . U bilo koje doba godine biće udobno spavati. Takav spalni dodatak je vrlo elastičan. Napominjemo da je kupovina takvog dušeka dugoročna investicija u vaše zdravlje.         

Matisan logo
Član Matis grupe
Šume bb, 32250 Ivanjica Srbija
Tel:+381 (0)32 651 710
Fax: +381 (0)32 651 710
e-mail: info@matisan.rs

Društvene mreže:
Copyright © 2023 Matisan