+381 (0) 32 651 710

info@matisan.rs

Boneli dušeci

3 Februar 2019 | Matisan dušeci
    

     Jezgro je najstarija tehnologija i sada ima široku primenu kod opružnih madraca. Bonneli opruge su u obliku sata, a krajevi žice su vezani ili omotani oko gornjeg i donjeg okruglog diela zavojnice i međusobno su povezani. Sve pojedinačne opruge se zatim međusobno spajaju pomoću opružne žice, a završena konstrukcija ojačana je jakom žicom za održavanje oblika.

 Vlasnici Bonnell jezgra madraca često se žale na uočenu tvrdu žicu. Ovo se dešava kada nema dovoljno amortizacije na dušeku. U džepicastim jezgrima nema pločica. U Bonnell jezgru dušeka, sve opruge su međusobno povezane, a ono što se događa na jednoj strani madraca direktno utiče na ono što se dešava na drugoj strani. U džepicastim jezgrima, kretanje se ne prenosi. Korisnici Bonnell dušeka takođe doživljavaju ono što se naziva “dolina”. Dve osobe koje spavaju blizu jedna drugoj stvorit će dolinu. Pored toga, kada spavate blizu kraja dušeka, postoji opasnost da se dušek okrene ako nema dovoljno oslonca za ivicu.

 Kod dušeka sa džepicastim jezgrom, opruge se kreću nezavisno jedna od druge, a pokreti jednog dela dušeka ne utiču na ostatak dušeka. Ukratko, Bonnell dušeci su vrlo pogodni za kupovinu za vikendicu . Za dugoročnu upotrebu preporučujemo dušeke sa džepicatim jezgrom.

Matisan logo
Član Matis grupe
Šume bb, 32250 Ivanjica Srbija
Tel:+381 (0)32 651 710
Fax: +381 (0)32 651 710
e-mail: info@matisan.rs

Društvene mreže:
Copyright © 2024 Matisan